Sara Larsson – Akito

Sara Larsson

Konstnär

Kontaktuppgifter:
Stensögatan 33
257 32 Rydebäck

0768-725276
missaralarsson@outlook.com

Teknik:
Måleri med blandteknik, akryl, spray, glasfärg, tusch, olja. Ibland fotografering och keramik.

Medlem i:
Helsingborgskonstförening

Utbildning:
Programmet Konst och formgivning på Nicolaiskolan och enskilda kurser på Malmöhögskola så som Visuella kulturer och kommunikation, ungdomar och visualitet, bild och lärande, perspektiv på identitet och kultur, måleritekniker och kroki.

Utställningar

Under nästintill hela mitt vuxna liv kretsade min kreativitet runt musiken och därmed föll måleriet bort. Men när jag sen lämnade musikvärlden så skapade jag äntligen plats för mina tavlor igen, och i det flödet såldes mina verk efterhand, vilket jag är otroligt tacksam för. Så att skapa och delta i utställningar får vara mitt nya mål framöver.

Utställningar 2018

One Art Gallery i Helsingborg , Nedre långvinkelsgatan 17, 18/8- 2018.
Rydebäcks Gårdsbutik, 13/10- 2018.

Offentliga uppdrag

Hjärtavdelningen Helsingborgs lasarett, 2 verk år 2000

Personlig kommentar

Min konst återspeglar min själ och musiken som jag väljer att lyssna på under tiden jag skapar sätter tonen på känslan. Jag har två olika samlingar jag målar mest i och det är ”Paintmusic” som är abstrakt vedicart och den andra är ”Insidan av kroppen”som är inspirerad och hyllning till min favoritfotograf Lennart Nilsson, som är en mer realism men i abstrakt form. Båda samlingarna målas med akryl, spray, glasfärg, eventuellt olja och tusch.