Niels Christensen

Niels Christensen

Konstnär

Kontaktuppgifter:
Parkgatan 13
S-267 76 Ekeby
Tel: +46 42 77120
Mob/Cell: +46 (0) 733 892898
Website: http://nielsc.com/my-art-gallery
E-mail: niels.c@live.co.uk

Teknik:
Måleri – Olja på Duk

Medlemskap:
SAG, Helsingborgs Konstförening

Utbildning:
Litograf, Autodidakt på Oljemåleri

Jurybedömda utställningar:

Romele Konsthall, Höstutställning 2013
Kullasalongen 2014
Galleri Hultmans Int. jurybedömda Höstsalong 2014

Separata utställningar:

Bjuvs Kommunstyrelse april 2012
NSR – NSR-dagen maj 2012
Ekeby Möbelaffär juli 2012
Ekeby Sparbank augusti-september 2012
Skapargruppen Ekeby, Inbjuden gästutställare
höstutställning oktober 2012
Swedbank Bjuv april-maj 2013
Helsingborgs Konserthus Maj 2013
Traktörstedet Ludwigslyst, Svejbæk/Silkeborg, Danmark juli-augusti 2013
Café K, Hobro, Danmark, oktober–december 2013

Från Stenålder till Datorjobb…
Jag föddes i Aalborg 1939. Som barn ritade jag på allt – överallt! Från 10 års ålder tillbringade jag semestrarna hos vår familj i Odense, där några familjemedlemmer var konstnärer. Här blev jag introducerat i konstens spännande värld med såväl måleri som skulptur och keramik, ja även tradjazz, vilket gav näring till mina egna drömmar och ambitioner.Jag började att läsa om konst på egen hand, bl.a i det lokala biblioteket.

Jag utbildade mig till Litograf (ur grekiskans Lithos och Graphos = Att teckna på Sten).
På min arbetsplats – ett Litografisk tryckeri – sysslade vi bl.a med reklamfoto, och då det på den tiden endast fanns 2 reklambyrår i stan fick vi litografer serva firmans kunder med foto, illustrationer samt lay-outs för broschyr- och annonsmaterial m.m.Efter avslutad militärtjänst kom jag till Sverige och Allers-koncernen och efter någon tid gick jag över till reklambranschen där jag stannade i 35 år varav 33 år med egen reklambyrå. Mina sista år i arbetslivet tillbringade jag i miljöbranschen – och det var här jag fick upp ögonen för ” skönheterna från soptippen”. Återvinningsprodukter såsom hopknycklade metallburkar, krossade glasflaskor, samanpressade pappersförpack-ningar, etiketter i upplösning, gamla bildäck m.m., blir intressanta och gör intryck.

Jag målar därför att jag engagerar mig…
Våra barns och barnbarns framtid ligger vel varmt om hjärtat hos oss alla – och målsättningen är ett hållbart samhälle med ett minimum av förorening.Jag vill aktivt delta i att sprida budskapet om nödvändigheten i att insamla, sortera och återanvända mest möjligt av avfallet som produceras i vårt moderna samhälle. Jag har därför kallat mitt aktuella projekt ”Beauties from the Junk-Yard”! Ämnet som sådant ser väl de flesta som tråkigt och ointerressant om än nödvändigt, men jag är övertygat om att kan jag locka fram et leende på läppenhos betraktaren är vi på rätt väg. Jag brukar skämtsamt säga att jag är en stenåldersmänniska som hamnat i dataåldern men eftersom jag aldrig har genomgått någon formell konstskola eller målat för någon etablerad konstnär – anser jag mig vara autodidakt!

Niels Christensen